Κόσμος Τετάρτη 10/11/2021, 14:20
ΚΟΣΜΟΣ

Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer): Λίγοι εγκληματίες κοστίζουν εκατομμύρια ζωές

«Το μοναδικό πράγμα που  χωρίζει τον νέο τρόπο ζωής από τον σημερινό τρόπο ζωής είναι, ειλικρινά, η διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια»

Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer): Λίγοι εγκληματίες κοστίζουν εκατομμύρια ζωές

«Εγκληματίες» αποκάλεσε ο Έλληνας CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, αυτούς που διασπείρουν παραπληροφόρηση γύρω από τα εμβόλια.

Υπάρχει μία μικρή ομάδα ανθρώπων που  «κυκλοφορούν, επίτηδες, παραπληροφόρηση, ώστε να παραπλανήσουν εκείνους που έχουν ανησυχίες για το εμβόλιο», είπε μιλώντας στον Frederick Kempe, CEO του think tank Atlantic Council.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες. Δεν είναι κακοί άνθρωποι. Είναι εγκληματίες γιατί κυριολεκτικά κοστίζουν εκατομμύρια ζωές», τόνισε.

Ο κ. Μπουρλά μίλησε για δύο τύπους ανθρώπου: Αυτούς που εμβολιάζονται και εκείνους που είναι επιφυλακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό. «Και οι δύο τους φοβούνται», είπε.

«Εκείνοι που κάνουν το εμβόλιο, φοβούνται την ασθένεια και πιστεύουν ότι επειδή ο κόσμος δεν εμβολιάζεται, αυξάνεται ο κίνδυνος για εκείνους. Αυξάνουν την έκθεση. Έτσι, είναι έξαλλοι μαζί τους γιατί δεν εμβολιάζονται», εξήγησε.

«Εκείνοι που δεν κάνουν το εμβόλιο, φοβούνται το εμβόλιο και είναι έξαλλοι με τους ανθρώπους που τους πιέζουν να το κάνουν», πρόσθεσε.

Ο CEO της Pfizer εκτίμησε ότι η ζωή μπορεί να επιστρέψει στην κανονικότητα για πολλούς ανθρώπους, καθώς μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού.

«Το μοναδικό πράγμα που  χωρίζει τον νέο τρόπο ζωής από τον σημερινό τρόπο ζωής είναι, ειλικρινά, η διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια», σημείωσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Διαβάστε επίσης: 

ΔΝΤ και ΠΟΕ με φαρμακευτικές: Εμβόλιο στο 70% του πληθυσμού το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News