Κόσμος Σάββατο 6/11/2021, 17:34
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: «Κολοσσιαία εξέλιξη» η έγκριση του σχεδίου για τις υποδομές

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, χαιρέτισε σήμερα Σάββατο την έγκριση του γιγαντιαίου σχεδίου του επενδύσεων στις υποδομές

Μπάιντεν: «Κολοσσιαία εξέλιξη» η έγκριση του σχεδίου για τις υποδομές

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, χαιρέτισε σήμερα Σάββατο την έγκριση του γιγαντιαίου σχεδίου του επενδύσεων στις υποδομές, μια «κολοσσιαία εξέλιξη», που επιτεύχθηκε έπειτα από μήνες επίπονων διαπραγματεύσεων.

Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι θα υπογράψει «σύντομα» αυτόν τον νόμο, ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων, ο οποίος έλαβε χθες το βράδυ το οριστικό «ναι» του αμερικανικού Κογκρέσου, με τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοκρατικών, αλλά επίσης και ορισμένων Ρεπουμπλικάνων.

«Επιτέλους, εβδομάδα υποδομών», δήλωσε γελώντας ο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. «Είμαι πολύ χαρούμενος που το λέω – εβδομάδα υποδομών!»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε την «εβδομάδα υποδομών» το 2018, αλλά δεν κατάφερε να περάσει κάποιο νομοσχέδιο παρά τις πολλές προσπάθειές του, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Οι Αμερικανοί «θα δουν τα αποτελέσματα αυτού του νομοσχεδίου πιθανόν εντός των επόμενων δύο ή τριών μηνών», δήλωσε ο Μπάιντεν. 

«Σε όλους όσοι νιώθουν εγκαταλελειμμένοι και περιφρονημένοι σε μια οικονομία που αλλάζει τόσο γρήγορα: αυτός ο νόμος είναι για εσάς», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντας πως οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν «δεν θα απαιτούν την κατοχή πανεπιστημιακού πτυχίου».

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δεσμεύτηκε, επίσης, το Κογκρέσο να υπερψηφίσει το σχέδιο μεταρρυθμίσεων για επενδύσεις στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και της οικολογίας, που παραμένει μπλοκαρισμένο λόγω των διχασμών στο δημοκρατικό στρατόπεδο.

«Θα είμαι σαφής: θα το περάσουμε στη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα το περάσουμε από τη Γερουσία», τόνισε, εκτιμώντας πως το σχέδιο νόμου «Build Back Better», ύψους 1,75 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, θα είναι μια «ιστορική επένδυση».

Ερωτηθείς σχετικά με τους λόγους μιας τέτοιας αυτοπεποίθησης, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε, χαμογελώντας: «Εγώ».

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters, AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News