Κόσμος Σάββατο 6/11/2021, 10:46
ΚΟΣΜΟΣ

Η πρώτη χώρα που καθιστά υποχρεωτικό το εμβόλιο στα παιδιά

Από την ηλικία των 5 ετών

Η πρώτη χώρα που καθιστά υποχρεωτικό το εμβόλιο στα παιδιά

H πρώτη χώρα που καθιστά υποχρεωτικό τον αντι-Covid εμβολιασμό στα παιδιά γίνεται η Κόστα Ρίκα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει τη λίστα της υποχρεωτικότητας. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της νέας συμφωνίας με τη Pfizer για την παραλαβή επιπλέον δόσεων, αλλά και της έγκρισης του εμβολίου για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών. 

Παρότι τα περισσότερα παιδιά είναι απίθανο να αρρωστήσουν βαριά από την Covid, το γεγονός ότι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό έχει θορυβήσει τις υγειονομικές αρχές. 

«Το εμβόλιο μπορεί να σταματήσει τη διασπορά του ιού από τα παιδιά προς τους υπόλοιπους» εξήγησαν οι αρμόδιοι επιστήμονες. 

Οι επιπλέον δόσεις της Pfizer εκτιμώνται σε 3,5 εκατ., εκ των οποίων το 1,5 εκατ. θα δοθεί αποκλειστικά στις ηλικίες 5 έως 11 ετών. Οι υπόλοιπες θα αφορούν τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και τις ευπαθείς ομάδες. 

Μέχρι σήμερα, πλήρως εμβολιασμένο θεωρείται το 55% του πληθυσμού στη χώρα της κεντρικής Αμερικής.   

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματικό κατά 91% στα νέα παιδιά, χωρίς να έχουν διαπιστωθεί δυσάρεστες παρενέργειες. 

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα ο εμβολιασμένος των παιδιών είναι προαιρετικός και αφορά τις ηλικίες 12 έως 17 ετών.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης:

Θα βρίσκουμε ποιοι έχουν κορωνοϊό με… «αλκοτέστ»

Χάπι της Pfizer: Αποτελεσματικό κατά 89% έναντι πιθανής νοσηλείας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News