Κόσμος Σάββατο 30/10/2021, 21:23
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Έκρηξη σε αυτοκίνητο στην πρωτεύουσα – Πληροφορίες για δώδεκα νεκρούς

Το Άντεν έγινε η προσωρινή έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης

Υεμένη: Έκρηξη σε αυτοκίνητο στην πρωτεύουσα – Πληροφορίες για δώδεκα νεκρούς

Ένα αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στην είσοδο του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης Άντεν, στη νότια Υεμένη και υπάρχουν θύματα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δώδεκα νεκρούς από την έκρηξη, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη σαφές αν επρόκειτο για βομβιστική επίθεση.

Μία από τις πηγές είπε ότι το όχημα εξερράγη κοντά σε ένα ξενοδοχείο του αεροδρομίου.

Μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Σαναά από τους σιίτες αντάρτες Χούθι, το Άντεν έγινε η προσωρινή έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης, η οποία στηρίζεται από έναν συνασπισμό χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη ενώ περνούσε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον κυβερνήτη της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι. Ο κυβερνήτης επέζησε.

Η αστάθεια στη νότια Υεμένη περιπλέκει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να βάλουν τέλος στον πόλεμο, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Το 80% του πληθυσμού της χώρας εξαρτάται από τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News