Κόσμος Τρίτη 26/10/2021, 06:55
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Άνδρας άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο – 2 νεκροί, 4 τραυματίες

ΗΠΑ: Άνδρας άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο – 2 νεκροί, 4 τραυματίες

Δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί και ακόμη τέσσερις τραυματίστηκαν, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ μέσα σε εμπορικό κέντρο στην Μπόιζ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει τον δράστη, ο οποίος φέρεται να ήταν «μοναχικός λύκος», δηλαδή δεν είχε πιθανότατα συνεργούς. 

Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ράιαν Λι, οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν περί τις 13:50 (τοπική ώρα· 22:50 ώρα Ελλάδας) ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στην Μπόιζ και ότι «τουλάχιστον ένας άνθρωπος χτυπήθηκε» από σφαίρες. Όταν έφθασαν επιτόπου ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών με τον ύποπτο. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

«Δεν είμαστε στ’ αλήθεια σε θέση σε αυτό το στάδιο να αναφερθούμε στο οποιοδήποτε κίνητρο» του υπόπτου, σημείωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, κρίνοντας πως «πραγματικά είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε υποθέσεις».

Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία για τα θύματα, ούτε για την κατάσταση των τεσσάρων τραυματιών.

Τα περιστατικά με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν πάνω από τέσσερα θύματα, ή mass shootings στην ορολογία των αμερικανικών αρχών, παραμένουν μάστιγα στις ΗΠΑ: σημειώνονται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, σούπερ μάρκετ, χώρους εργασίας. Ωστόσο αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση το να καμφθούν τα λόμπι των όπλων και να περάσει από το Κογκρέσο ένα νομοσχέδιο για τον ουσιαστικό περιορισμό της οπλοκατοχής. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News