Κόσμος Κυριακή 24/10/2021, 22:47
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

ΗΠΑ: Πιθανώς από το πρώτο 15ήμερο του Νοεμβρίου οι εμβολιασμοί σε παιδιά 5-11 ετών

ΗΠΑ: Πιθανώς από το πρώτο 15ήμερο του Νοεμβρίου οι εμβολιασμοί σε παιδιά 5-11 ετών

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου «έδειξε» ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων των ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φάουτσι σχετικά με την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού σε παιδιά 5 – 11 ετών στις ΗΠΑ.

«Εάν όλα πάνε καλά και λάβουμε την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές και τη σύσταση από το CDC, είναι απολύτως πιθανό τα εμβόλια να είναι διαθέσιμα για παιδιά από 5 έως 11 ετών εντός της πρώτης ή της δεύτερης εβδομάδας του Νοεμβρίου» δήλωσε σε συνέντευξή του στο ABC.

Επιστήμονες του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι τα πιθανά οφέλη της χορήγησης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών σαφώς υπερέχουν των κινδύνων.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των εταιρειών παρασκευής του εμβολίου ότι το εμβόλιό τους εμφανίζει 90,7% αποτελεσματικότητα έναντι του κορωνοϊού σε κλινική δοκιμή σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Mιλώντας στο Fox News η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky, δήλωσε πως η υπηρεσία επιθυμεί να δράσει γρήγορα. «Γνωρίζουμε πόσοι γονείς ενδιαφέρονται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους μεταξύ 5 και 11 ετών και σκοπεύουμε να δράσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», ανέφερε. 

Μόλις εγκριθεί, περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να λάβουν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, που είναι ήδη διαθέσιμο σε ηλικίες 12 και άνω.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News