Κόσμος Σάββατο 23/10/2021, 21:01
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Λιγότερος φόρτος εργασιών στο σπίτι για τους μαθητές

Κίνα: Λιγότερος φόρτος εργασιών στο σπίτι για τους μαθητές

Νόμο που στοχεύει στη μείωση του φόρτου εργασιών των μαθητών στο σπίτι και στον περιορισμό της εξωσχολικής διδασκαλίας ψήφισε η Κίνα, όπως μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης. Λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ, οι γονείς καλούνται να καλλιεργήσουν την ηθική, την πνευματική ανάπτυξη και τις κοινωνικές συνήθειες των παιδιών τους, να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους έχουν επαρκή χρόνο για ξεκούραση και άσκηση και ότι δεν περνούν πολύ χρόνο στο διαδίκτυο.

Τον Αύγουστο η Κίνα απαγόρευσε τις γραπτές εξετάσεις για παιδιά έξι και επτά ετών, καθώς αρμόδιοι αξιωματούχοι προειδοποιούσαν ότι η σωματική και ψυχική υγεία των μαθητών βλάπτεται. Τον τελευταίο χρόνο οι κινεζικές αρχές υιοθέτησαν επίσης μια σειρά από μέτρα με στόχο τη μείωση του «εθισμού» των παιδιών στο διαδίκτυο.

Βάσει του νέου νόμου η τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του με την παροχή χρηματοδότησης για τον «εμπλουτισμό εξωσχολικών δραστηριοτήτων». Η νέα νομοθεσία προκάλεσε ανάμικτες αντιδράσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, με ορισμένους χρήστες να επαινούν την προσπάθεια και άλλους να αμφισβητούν εάν οι τοπικές αρχές ή οι ίδιοι οι γονείς θα μπορούν να ανταποκριθούν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News