Κόσμος Παρασκευή 22/10/2021, 08:30
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ταϊβάν σε περίπτωση επίθεσης από την Κίνα

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ταϊβάν σε περίπτωση επίθεσης από την Κίνα

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υπερασπιστούν στρατιωτικά την Ταϊβάν σε περίπτωση επίθεσης της Κίνας, δήλωσε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Ναι, έχουμε δεσμευτεί ως προς αυτό», ανέφερε στη διάρκεια συζήτησης με ψηφοφόρους στη Βαλτιμόρη, που αναμεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Δεν θέλω έναν ψυχρό πόλεμο με την Κίνα. Θέλω απλώς η Κίνα να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να κάνουμε ένα βήμα πίσω, ότι δεν πρόκειται να αλλάξουμε καμία από τις θέσεις μας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Ο επόμενος πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Πεκίνο, ο διπλωμάτης καριέρας Νίκολας Μπερνς, εκτίμησε την Τετάρτη ότι η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να «έχει εμπιστοσύνη» στην Κίνα όσον αφορά την Ταϊβάν και συνέστησε να πωληθούν περισσότερα όπλα στην Ταϊπέι για να ενισχυθεί η άμυνά της. Κατήγγειλε επίσης τις πρόσφατες παραβιάσεις κινεζικών μαχητικών στη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Ταϊβάν, που χαρακτήρισε «λυπηρές».

O υπουργός Άμυνας της Ταϊβάν ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι οι στρατιωτικές εντάσεις μεταξύ Ταϊβάν και Κίνας βρίσκονται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων 40 ετών.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News