Κόσμος Πέμπτη 21/10/2021, 21:43
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ανοίγει τα σύνορα μετά από 19 μήνες – Ανησυχίες για τη νέα μετάλλαξη

Ισραήλ: Ανοίγει τα σύνορα μετά από 19 μήνες – Ανησυχίες για τη νέα μετάλλαξη

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος των εμβολιασμένων και όσων έχουν νοσήσει από κορωνοϊό στο Ισραήλ αρχής γενομένης από την πρώτη Νοεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου της χώρας.

Με τα ισχύοντα μέχρι στιγμής μέτρα, μία μικρή μερίδα τουριστών έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στη χώρα, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία δεν πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση. Κατ’ ουσίαν, τα σύνορα του Ισραήλ έχουν παραμείνει κλειστά από την επέλαση της πανδημίας, δηλαδή εδώ και περίπου 19 μήνες.

Διαβάστε επίσης: Κομισιόν: Τα δύο σενάρια για απλούστευση των ταξιδιωτικών οδηγιών

Προϋποθέσεις

Και πάλι, όμως, η χώρα δεν ανοίγει τα σύνορα για όλους. Πέραν της βασικής προϋπόθεσης για ολοκλήρωση του εμβολιασμού ή νόσηση, οι ξένοι επισκέπτες δεν θα πρέπει να έρχονται από χώρες που έχουν κατηγοριοποιηθεί ως «κόκκινες». Επιπλέον, σύμφωνα με τους Times of Israel, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους τουρίστες από χώρες με έξαρση της νέας μετάλλαξης AY4.2.

Το σχέδιο της χώρας, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί και από την αρμόδια επιτροπή για τη διαχείριση της πανδημίας, ενδέχεται να αναθεωρηθεί στη συνέχεια ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, προειδοποίησε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ισραήλ, το οποίο έχει πετύχει υψηλότατη εμβολιαστική κάλυψη υπάρχουν διάχυτες ανησυχίες για τη μετάλλαξη AY4.2. Ένα αγόρι διαγνώστηκε θετικό την Τρίτη, το οποίο είχε ταξιδέψει στην Μολδαβία προηγουμένως., ενώ σήμερα διαγνώστηκαν θετικά πέντε ακόμη άτομα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από The Times of Israel

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News