Κόσμος Τετάρτη 9/12/2020, 10:28
ΚΟΣΜΟΣ

Σιγκαπούρη: Συναγερμός μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε κρουαζιερόπλοιο

Σιγκαπούρη: Συναγερμός μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε κρουαζιερόπλοιο

Σχεδόν 1.700 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Quantum of the Seas» της Royal Caribbean στη Σιγκαπούρη τέθηκαν σε περιορισμό στις καμπίνες τους, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού. Το πλοίο αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι τρεις μέρες αφότου είχε αποπλεύσει.

Ο επιβάτης που βρέθηκε θετικός ήταν ένας 83χρονος ο οποίος ζήτησε βοήθεια από την ιατρική ομάδα του πλοίου όταν παρουσίασε διάρροια. Ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε τους επιβάτες πως ο ασθενής αποβιβάστηκε και πως ξεκίνησε η διαδικασία απολύμανσης στους χώρους του, καλώντας όλους να μείνουν στις καμπίνες τους μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

«Ταυτοποιήσαμε και απομονώσαμε όλους τους επιβάτες και τα μέλη πληρώματος που είχαν στενή επαφή με τον συγκεκριμένο επιβάτη και όλοι βρέθηκαν αρνητικοί αφότου υποβλήθηκαν σε τεστ» ανέφερε η πλοιοκτήτρια εταιρεία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως οι επιβάτες θα αποβιβαστούν αφού ολοκληρωθεί μία επαλήθευση της ιχνηλάτησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Straits Times, στο πλοίο επιβαίνουν 1.680 επισκέπτες και 1.448 μέλη του πληρώματος.

Σε μία προσπάθεια αναζωογόνησης της κρουαζιέρας, που έχει υποστεί βαρύ πλήγμα λόγω της πανδημίας, οι αρχές της Σιγκαπούρης ξεκίνησαν τις «κρουαζιέρες στο πουθενά» που δεν πραγματοποιούν ενδιάμεσες στάσεις. Οι ειδικές αυτές κρουαζιέρες επιτρέπονται μόνο στους κατοίκους της χώρας και οι επιβάτες πρέπει να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού πριν από την επιβίβασή τους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC, Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News