Κόσμος Τρίτη 19/10/2021, 12:05
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Πιθανόν εκτόξευσε «το πιο ισχυρό όπλο στον κόσμο»

Βόρεια Κορέα: Πιθανόν εκτόξευσε «το πιο ισχυρό όπλο στον κόσμο»

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο σε ύδατα κοντά στις ακτές της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός. Πρόκειται πιθανότατα για το υποβρύχιο σύστημα που είχε παρουσιάσει η Πιονγκγιανγκ τον περασμένο Ιανουάριο ως το «πιο ισχυρό όπλο στον κόσμο». Η εκτόξευση έρχεται δε λίγες εβδομάδες αφότου η Νότιος Κορέα παρουσίασε δικό της αντίστοιχο όπλο, αλλά και στον απόηχο αρκετών δοκιμών πυραύλων που έχει πραγματοποιήσει η Βόρεια Κορέα τις τελευταίες εβδομάδες, κόντρα στις διεθνείς απαγορεύσεις. 

Σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό στρατό ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το λιμάνι του Σίνπο στην ανατολική Βόρεια Κορέα, όπου η Πιονγκγιανγκ έχει τις βάσεις των υποβρυχίων της. Προσγειώθηκε στην Ανατολική Θάλασσα, γνωστή και ως Θάλασσα της Ιαπωνίας. Εκτιμάται ότι ταξίδεψε 450 χιλιόμετρα με μέγιστο ύψος 60 χιλιομέτρων, όπως μετέδωσαν νοτιοκορεατικά μέσα. 

Η Σεούλ πιστεύει ότι πρόκειται για το υπερ-όπλο που παρουσιάστηκε από την Πιονγκγιανγκ με μία παρέλαση 20.000 στρατιωτών στις αρχές του έτους. Δηλαδή ένας βαλλιστικός πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύεται από υποβρύχιο και μεταφέρει πυρηνική κεφαλή.

Βόρεια Κορέα: Πιθανόν εκτόξευσε «το πιο ισχυρό όπλο στον κόσμο»-1

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι είναι πιο επικίνδυνοι και πιο δύσκολο να εντοπιστούν. Ο ΟΗΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει έντονη ανησυχία για τις δοκιμές της Πιονγκγιανγκ. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News