Κόσμος Δευτέρα 18/10/2021, 19:04
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΜΑ: Εξετάζει τη χρήση του εμβολίου Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών 

Το εμβόλιο επί του παρόντος δεν επιτρέπεται γι αυτήν την ηλικιακή ομάδα

ΕΜΑ: Εξετάζει τη χρήση του εμβολίου Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών 

Τη χρήση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών έχει αρχίσει να αξιολογεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μια εβδομάδα αφότου οι δύο εταιρείες υπέβαλαν τα δεδομένα που υποστηρίζουν τη χρήση του εμβολίου για μικρά παιδιά.

Το εμβόλιο βρέθηκε ότι προκαλεί ισχυρή ανοσολογική αντίδραση στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών σε μια κλινική δοκιμή με 2.268 συμμετέχοντες, όπως ανέφεραν οι εταιρείες.

Από τη μεριά του ο ΕΜΑ δήλωσε ότι θα αναθεωρήσει τα δεδομένα που σχετίζονται με το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων μιας τρέχουσας κλινικής μελέτης.

Το εμβόλιο επί του παρόντος δεν επιτρέπεται γι αυτήν την ηλικιακή ομάδα, ωστόσο, έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά άνω των 12 ετών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενώ τα παιδιά είναι λιγότερο επιρρεπή στο να νοσήσουν σοβαρά από την Covid-19, εντούτοις μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε τρίτους, μεταξύ άλλων στις ευάλωτες ομάδες οι οποίες είναι αυτές που κινδυνεύουν περισσότερο από τις σοβαρές ασθένειες.

Η γνώμη της επιτροπής του EMA θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία και θα εκδώσει την τελική απόφαση για το εν λόγω ζήτημα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News