Κόσμος Σάββατο 16/10/2021, 10:49
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Πώς μείωσε κατά 80% τα ημερήσια κρούσματα από τον Σεπτέμβριο

Ισραήλ: Πώς μείωσε κατά 80% τα ημερήσια κρούσματα από τον Σεπτέμβριο

Ραγδαία πτώση καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στους αριθμούς νέων μολύνσεων, αλλά και σοβαρής νόσησης από Covid -19 στο Ισραήλ, που δοκιμαζόταν από την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα επί τέσσερις μήνες. 

Η χώρα αποφάσισε να μην καταφύγει και πάλι σε lockdown, χάρη και στα υψηλά επίπεδα εμβολιασμών. Κράτησε ανοιχτή την οικονομία και τα σχολεία, κόντρα σε αντιδράσεις. Επέλεξε όμως παράλληλα να προωθήσει με ταχύτητα την τρίτη, «αναμνηστική» δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 για όλους τους πολίτες από 12 ετών και άνω, αλλά και να διατηρήσει την υποχρέωση της χρήσης μάσκας για όλους.

Τη γκάμα των «όπλων» συμπληρώνει το λεγόμενο «Πράσινο Πάσο» σε όλους τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. Πρόκειται για πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού εργαστηριακού τεστ. Η επίδειξή του σε κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτικό ακόμη και για παιδιά. 

Μετά την κορύφωσή τους στις αρχές Σεπτεμβρίου, τα ημερήσια κρούσματα στο Ισραήλ έχουν υποχωρήσει κατά περισσότερο από 80%. Οι περιπτώσεις σοβαρές νόσησης έχουν μειωθεί στο μισό. Η τρίτη δόση φαίνεται να είναι αρκετά αποτελεσματική στο να μειώνει τις σοβαρές περιπτώσεις για τους ανθρώπους 40 ετών και άνω. Τα στοιχεία για εφήβους και νεαρούς ενήλικες είναι ακόμη περιορισμένα για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News