Κόσμος Τετάρτη 13/10/2021, 22:21
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση με τόξο και βέλη

Νορβηγία: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση με τόξο και βέλη

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν από έναν άνδρα που χρησιμοποιώντας ένα τόξο και βέλη εξαπέλυσε σήμερα επιθέσεις στην νορβηγική πόλη Κόνγκσμπεργκ, στα νοτιοανατολικά της χώρας,  ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια μεγάλη περιοχή κοντά στο Κόνγκσμπουργκ και τη Νιμπούρα έχει εκκενωθεί και έχει αποκλειστεί αφού ο δράστης φέρεται να έβαλε κατά πολλών ανθρώπων σε ανοιχτό δρόμο με τόξο. Οι ερευνητές δεν αποκλείουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ο οποίος πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου μετά την επίθεση. Ο ίδιος επιβεβαίωσε τη σύλληψη του μοναδικού υπόπτου.

«Δυστυχώς επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και δυστυχώς επίσης πολλοί νεκροί», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Έιβιν Ος. Αρνήθηκε να δώσει αριθμό θυμάτων. Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας τους παραμένει άγνωστη.

«Ο άνδρας συνελήφθη… από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, αυτό το άτομο έδρασε μόνο του», συμπλήρωσε. Τα κίνητρα της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε σε πολλές τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης, η οποία έχει 28.000 κατοίκους, παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει τα στοιχεία του υπόπτου, λέγοντας μόνο ότι πρόκειται για έναν άνδρα που οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα στην κοντινή πόλη Ντράμεν. «Δεν υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό άλλων ανθρώπων», δήλωσε ο Ος.

Πηγή: Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News