Κόσμος Τρίτη 12/10/2021, 20:24
ΚΟΣΜΟΣ

Ο κλέφτης που (ανεπιτυχώς) μιμήθηκε τον Lupin

Ο κλέφτης που (ανεπιτυχώς) μιμήθηκε τον Lupin

Το στυλ του ληστή Assane Diop από τη δημοφιλή γαλλική σειρά Lupin υιοθέτησε επίδοξος ληστής στη Βόρεια Ιταλία για να κλέψει μία εκκλησία.

Φορώντας ένα δερμάτινο μπουφάν, όπως συχνά εμφανίζεται στη μικρή οθόνη το ίνδαλμά του, ο 21χρονος επίδοξος ληστής παραδέχθηκε στις αρμόδιες αρχές ότι περίμενε να χτυπήσουν οι καμπάνες, ώστε να μην ακουστεί όταν έσπαγε μία γυάλινη πόρτα της εκκλησίας.

Επιπλέον, παραδέχηκε ότι παρακολουθούσε στενά τις κινήσεις και τις τεχνικές του κεντρικού χαρακτήρα του Lupin, προτού επιχειρήσει τη ληστεία. Τα σχέδιά του όμως δεν απέδωσαν καρπούς.

Αφότου εισήλθε στην εκκλησία της Monza, μίας πόλης κοντά στο Μιλάνο, ο δράστης έκλεψε περίπου 21 ευρώ και ένα μπουκάλι πορτοκαλάδας.

Μάλιστα, όταν επέστρεψε στο σπίτι του, έφερε αρκετά σοβαρά τραύματα από τη γυάλινη πόρτα που έσπασε για να μπει στην εκκλησία και επομένως υποχρεώθηκε να καλέσει για βοήθεια.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο δράστης επινόησε αρχικά μία διαφορετική ιστορία, ότι του επιτέθηκαν και τον έκλεψαν τρία άτομα με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν τα τραύματα. Στη συνέχεια όμως, ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στην αστυνομία και παραδέχθηκε ότι παραβίασε την εκκλησία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγους μήνες μία ομάδα ληστών, οι λεγόμενοι «ακροβάτες κλέφτες» ακολούσαν μία εξίσου ιδιαίτερη τακτική. Παρακολουθούσαν τις κινήσεις διασημοτήτων και influencers που διέμεναν στην ευρύτερη περιοχή και παραβίαζαν τα σπίτια τους, όταν ήξεραν ότι βρίσκονται εκτός. Οι ληστές αυτοί κατάφεραν να πάρουν κοσμήματα, τσάντες αξίας και ρολόγια Rolex αξίας χιλιάδων ευρώ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS