Κόσμος Σάββατο 9/10/2021, 23:05
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Θέλει συνθήκη για το Μεταναστευτικό μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανίας

Οι μετανάστες αποτελούν αιτία τακτικών εντάσεων μεταξύ του Λονδίνου και του Παρισιού

Γαλλία: Θέλει συνθήκη για το Μεταναστευτικό μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανίας

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν ζήτησε το βράδυ του Σαββάτου τη διαπραγμάτευση μιας «συνθήκης για ζητήματα μετανάστευσης» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη βόρεια Γαλλία, που ήταν αφιερωμένο στους μετανάστες.

«Πρέπει να διαπραγματευτούμε μια συνθήκη, καθώς ο Μισέλ Μπαρνιέ δεν το έκανε όταν διαπραγματεύτηκε το Brexit, το οποίο μας δεσμεύει στα θέματα της μετανάστευσης», δήλωσε. Η Γαλλία θα φέρει σε πέρας αυτό το έργο όταν θα αναλάβει την εξαμηνιαία προεδρία της ΕΕ τον Ιανουάριο, υποσχέθηκε.

Ο Γάλλος υπουργός κάλεσε επίσης τη βρετανική κυβέρνηση να «τηρήσει την υπόσχεσή της» για χρηματοδότηση της καταπολέμησης του μεταναστευτικού ρεύματος στις γαλλικές ακτές.

Το θέμα των διελεύσεων αποτελεί τακτικά αιτία τριβών μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού, οι οποίες εντοπίστηκαν πρόσφατα στο οικονομικό θέμα.

«Η (βρετανική) κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εκπληρώσει αυτό που μας υποσχέθηκε», δήλωσε ο Νταρμανέν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύτηκε στα τέλη Ιουλίου να πληρώσει στη Γαλλία 62,7 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2021-2022 για τη χρηματοδότηση της ενίσχυσης των γαλλικών δυνάμεων επιβολής του νόμου στις ακτές.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News