Κόσμος Παρασκευή 8/10/2021, 14:09
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Έκρηξη σε τζαμί – 46 νεκροί

Αφγανιστάν: Έκρηξη σε τζαμί – 46 νεκροί

Έκρηξη σημειώθηκε σε τζαμί στην νοτιοανατολική επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να μιλούν για αρκετά θύματα. Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, η οποία προσελκύει μεγάλα πλήθη. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, οι νεκροί από την έκρηξη ανήλθαν σε 46, ενώ περισσότεροι από 140 τραυματίστηκαν.

«Σήμερα το απόγευμα, έκρηξη σημειώθηκε σε τζαμί των Σιιτών συμπατριωτών μας, ως αποτέλεσμα της οποίας, ένας αριθμός συμπατριωτών μας σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν», έγραψε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabihullah Mujahid στο Twitter.

Ειδική μονάδα φτάνει στον τόπο της έκρηξης για έρευνες.

Τις τελευταίες εβδομάδες, στο Αφγανιστάν έχει σημειωθεί σειρά επιθέσεων, μεταξύ αυτών και σε τζαμί στην Καμπούλ, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Η ηγεσία των Ταλιμπάν αντιμετωπίζει μία όλο και εντεινόμενη απειλή από το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, IS-K (Islamic State-Khorasan), καθώς τις δύο οργανώσεις χωρίζουν σημαντικές θρησκευτικές και πολιτικές διαφορές. Οι Ταλιμπάν κυνήγησαν τους Σιίτες όταν κυβερνούσαν το Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1990, όμως η σημερινή κυβέρνησή τους περιλαμβάνει έναν Σιίτη υφυπουργό. Αντίθετα, το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί όλους τους Σιίτες Μουσουλμάνους αιρετικούς,  οι οποίοι πρέπει να εξοντωθούν.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News