Κόσμος Τετάρτη 6/10/2021, 20:47
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε λύκειο στο Τέξας

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε λύκειο στο Τέξας

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα μέσα σε ένα λύκειο του Τέξας και από τις σφαίρες υπάρχουν τραυματίες, ανέφερε η αστυνομία και μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

«Βρισκόμαστε στην περιοχή όπου έλαβε χώρα ένα περιστατικό με πυροβολισμούς, στο λύκειο του Τίμπερβιου», ανέφερε η αστυνομία του Άρλινγκτον στο Twitter.

Στα πλάνα που μεταδίδουν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται ισχυρή αστυνομική παρουσία περιμετρικά του κτιρίου, στο οποίο φοιτούν σχεδόν 2000 μαθητές, σε αυτήν την πόλη που βρίσκεται μεταξύ του Ντάλας και του Φορτ Ουόρθ, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας.

Το τοπικό παράρτημα του τηλεοπτικού δικτύου NBC επιβεβαίωσε πως από τους πυροβολισμούς υπάρχουν θύματα.

«Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» και η αστυνομία «αναζητά τον ύποπτο», δήλωσε από την πλευρά του στο NBC ο δήμαρχος της πόλης Τζιμ Ρος.

«Φαίνεται πως καθηγητές έχουν τραυματιστεί, είδαμε τουλάχιστον έναν μαθητή να απομακρύνεται με φορείο», είπε ο Οντάριο Χιούιτ, ο πατέρας ενός μαθητή, που έκανε δηλώσεις στο τοπικό παράρτημα του CBS.

Οι μαθητές κλείστηκαν στο εσωτερικό του σχολείου. «Η κόρη μου βρίσκεται σε μια αίθουσα» και «ο γιος μου έχει φοβηθεί», είπε ο Χιούιτ.

Οι σχολικές αρχές ανέφεραν στο Twitter ότι όρισαν έναν χώρο συγκέντρωσης για τις οικογένειες των μαθητών, οι οποίοι θα «απομακρυνθούν με λεωφορείο μόλις ασφαλιστεί το λύκειο».

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News