Κόσμος Τρίτη 5/10/2021, 19:02
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΑΕ: Η επόμενη διαστημική αποστολή 3,6 δισ. χιλιόμετρα μακριά

ΗΑΕ: Η επόμενη διαστημική αποστολή 3,6 δισ. χιλιόμετρα μακριά

Προσγείωση σε αστεροειδή με ενδιάμεσο σταθμό στην Αφροδίτη προγραμματίζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κατασκευή του διαστημικού αεροσκάφους που θα πραγματοποιήσει την αποστολή θα διαρκέσει επτά χρόνια. Αναμένεται πως η εκτόξευση θα γίνει το 2028

To διαστημόπλοιο θα περιστραφεί γύρω από την Αφροδίτη και έπειτα γύρω από τη Γη, από όπου θα φτάσει σε ζώνη αστεροειδών μέχρι το 2030 με τη βοήθεια ειδικών τεχνικών πλοήγησης. Από εκεί θα παρατηρήσει επτά αστεροειδείς και έπειτα θα προσγειωθεί στον τελευταίο από αυτούς το 2033. Ο τελικός προορισμός του διαστημικού αεροσκάφους θα είναι 560 εκατ. χιλιόμετρα μακριά από τη Γη.

Την πραγματοποίηση της αποστολής θα αναλάβουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε συνεργασία με το Laboratory for Atmospheric Science and Physics του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στις ΗΠΑ. Συνολικά το διαστημικό σκάφος θα πραγματοποιήσει ταξίδι 3,6 δισ. χιλιομέτρων.

Πρόοδος στον κλάδο του διαστήματος

«Έχουμε στρέψει τα βλέμματά μας στα άστρα, διότι το ταξίδι μας στην ανάπτυξη και την πρόοδο δεν έχει όρια, σύνορα και περιορισμούς…Με κάθε νέα πρόοδο που κάνουμε στο διάστημα, δημιουργούμε ευκαιρίες για νέους ανθρώπους εδώ στη Γη», δήλωσε ο πρωθυπουργός των ΗΑΕ και ηγέτης του Ντουμπάι Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΗΑΕ πραγματοποίησαν μία ακόμη αποστολή το Φεβρουάριο του 2021 στον Άρη. Ωστόσο, η διαδρομή που προγραμματίζεται για το τέλος της δεκαετίας θα είναι κατά επτά φορές μεγαλύτερη. Τα ΗΑΕ είχαν επίσης συνεργαστεί με ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο για την κατασκευή του διαστημοπλοίου, Hope, το οποίο εκτοξεύθηκε τον Ιούλιο του 2020 από διαστημικό κέντρο της Ιαπωνίας. Την πρώτη εικόνα από το Hope είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Twitter ο ΣεΐχηςΜοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News