Κόσμος Δευτέρα 4/10/2021, 21:21
ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Εβδομάδες θα χρειαστούν για τον καθαρισμό των ακτών

Κατρακυλά η μετοχή της εταιρείας που έχει τον αγωγό πετρελαίου

Καλιφόρνια: Εβδομάδες θα χρειαστούν για τον καθαρισμό των ακτών

Για επιχείρηση διάρκειας μερικών εβδομάδων προειδοποιούν οι τοπικές αρχές, προκειμένου να καθαριστεί η ακτή έπειτα από την μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε στην περιοχή εδώ και 27 χρόνια. Οι ακριβείς αιτίες που οδήγησαν στην περιβαλλονική καταστροφή βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση.

Η διαρροή ξεκίνησε το Σάββατο με αποτέλεσμα να καταλλήξουν περίπου 3.000 βαρέλια πετρελαίου στη θάλλασα στην ευρύτερη περιοχή του Huntington Beach. Για τα δεδομένα της περιοχής πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή από το 1994, όταν σημειώθηκε διαρροή 4.500 βαρελιών πετρελαίου στη θάλασσα ως αποτέλεσμα σεισμού 6,7 Ρίχτερ.

Ο ιδιοκτήτης του αγωγού από τον οποίο προκλήθηκε η διαρροή διερευνά τα αίτια της καταστροφής, ενώ η μετοχή της εταιρείας στην οποία ανήκει ο αγωγός, η Aplify Energy, έχει κατρακυλήσει έως και 45% από την έναρξη της συνεδρίασης σήμερα.

Καλιφόρνια: Εβδομάδες θα χρειαστούν για τον καθαρισμό των ακτών-1

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιβαλλοντικές ομάδες είχαν ήδη διασπείρει προβληματισμό σχετικά με την επιβάρυνση που προκαλούν οι τακτικές της πετρελαϊκής βιομηχανίας στο περιβάλλον, πολύ προτού συμβεί η καταστοφή στις ακτές της Καλιφόρνια. Μάλιστα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή της Santa Barbara μπλόκαρε την πρόταση της Exxon Mobil για μεταφορά πετρελαίου μέσω βυτιοφόρων και την επανεκκίνηση της λειτουργίας σε τρεις πλατφόρμες εξόρυξης στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Σάββατο απαγορεύτηκε η πρόσβαση των πολιτών σε ένα μεγάλο μέρος των δυτικών ακτών, ενώ πλωτά εμπόδια έχουν τεθεί προκειμένου να περιορίσουν την περαιτέρω επέκταση της πετρελαιοκηλίδας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News