Κόσμος Τρίτη 8/12/2020, 07:44
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τη «V-Day» και συνδυασμός δύο εμβολίων

Μετά τη «V-Day» και συνδυασμός δύο εμβολίων

«V-Day» σήμερα στη Βρετανία, καθώς αρχίζει τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της νόσου Covid-19. Παρότι οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν με το εμβόλιο της Pfizer, οι βρετανικές αρχές σχεδιάζουν να το δοκιμάσουν σε συνδυασμό με εμβόλιο της AstraZeneca.

Oι μελέτες που προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν ο συνδυασμός δύο εμβολίων μπορεί να ενισχύσει την ανοσία σχεδιάζονται για την επόμενη χρονιά, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο τη βρετανική Υπηρεσία Εμβολίων(UK Vaccine Taskforce). Η υπηρεσία αποκάλυψε τα σχέδια για συνδυασμό δύο διαφορετικών εμβολίων σε έκθεσή της για την έως τώρα πρόοδο, συμπεριλαμβανομένων και συμφωνιών για την προμήθεια 357 εκατ. δόσεων από επτά εταιρείες και επενδύσεις σε τρεις εγκαταστάσεις για την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας της χώρας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει από σήμερα τη διανομή του εμβολίου Covid-19 που έχει αναπτύξει η Pfizer συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, αποτελώντας την πρώτη χώρα της Δύσης που λαμβάνει το εμβόλιο. Πρόκεται για τεράστια πρόκληση, από πλευράς Logistics, το να φθάσουν τα εμβόλια σε περίπου 50 νοσοκομεία για τον εμβολιασμό έως και 67 εκατ. πολιτών.

Η έγκριση του εμβολίου που αναπτύσσει η AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα μπορούσε να έλθει έως τα τέλη του έτους. Η έγκριση ανοίγει το δρόμο για δοκιμές συνδυασμού των δύο εμβολίων.

«Αρχικά οι μελέτες θα είναι μικρής κλίμακας και μόνο με τα εγκεκριμένα εμβόλια», διευκρινίζει ο Κλάιβ Ντιξ, υποδιευθυντής της βρετανικής Taskforce.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News