Κόσμος Παρασκευή 1/10/2021, 22:01
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η πρώτη πολιτεία που θα απαιτεί εμβολιασμένους μαθητές

ΗΠΑ: Η πρώτη πολιτεία που θα απαιτεί εμβολιασμένους μαθητές

Πλήρως εμβολιασμένα θα πρέπει να είναι τα παιδιά για να προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες της Καλιφόρνια, αφότου εγκριθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο ο εμβολιασμός στην αντίστοιχη ηλικία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Θα πρόκειται για την πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που απαιτεί τον εμβολιασμό για την πρόσβαση στις σχολικές αίθουσες.

Προς αυτή την κατεύθυνση, όμως κινούνται και άλλες πολυπληθείς πολιτείες στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα όσον αφορά την Καλιφόρνια, ο πλήρης εμβολιασμός θα απαιτείται για παιδιά γυμνασίου και λυκείου (ηλικίας απο 12 έως 18 ετών), αλλά και για παιδιά που πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό (ηλικίας από 4 έως 12 ετών). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι τοπικές αρχές της Καλιφόρνια αναμένουν πως ο εμβολιασμός θα εγκριθεί για τα παιδιά των μεγαλύτερων ηλικιών αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έγκριση από την αμερικανική Επιτροπή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού και για μικρότερα παιδιά αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εκτιμούν ειδικοί, την ώρα που η σημερινή φάση της πανδημίας φαίνεται να πλήττει κυρίως τα παιδιά.

Όσοι εργάζονται στα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών, αλλά και του υπόλοιπου προσωπικού είναι αυτή τη στιγμή οφείλουν είτε να προσκομίζουν αρνητικό τεστ ανά εβδομάδα είτε έγγραφο που πιστοποιεί τον πλήρη εμβολιασμό τους. Ωστόσο, όταν και οι μαθητές φέρουν την ίδια υποχρέωση, το ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων θα οφείλει επίσης να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Βάση για επιτάχυνση των εμβολιασμών

«Ενώ μεμονωμένα οι περιοχές και τα σχολεία ενδέχεται να επιταχύνουν τις απαιτήσεις για εμβολιασμό, η απαίτηση σε επίπεδο πολιτειών θα δημιουργήσει ένα πρότυπο σε ολόκληρη την πολιτεία, ώστε να διασφαλίσει πως ολόκληρο το προσωπικό και οι μαθητές θα είναι εμβολιασμένοι», όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Gavin Newsom.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι μαθητές αποφασίσουν να μην εμβολιαστούν δεν θα μπορούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους διά ζώσης εντός των σχολείων στην πολιτεία. Θα μπορούν μόνο να συνεχίσουν τη φοίτησή τους εκτός σχολείου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News