Κόσμος Κυριακή 26/09/2021, 23:42
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Την καινούργια κυβέρνηση θα τη φέρει… ο Άγιος Βασίλης;

Γερμανία: Την καινούργια κυβέρνηση θα τη φέρει… ο Άγιος Βασίλης;

Τα Χριστούγεννα μπορεί να απέχουν σχεδόν τρεις μήνες, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ των ηγετών των κομμάτων αφότου κλείσουν οι κάλπες, είναι εάν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση πριν από τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Μπορεί την Άγκελα Μέρκελ το να παραμείνει στην εξουσία για λίγο ακόμη να μην την ενοχλεί, ωστόσο το ζητούμενο είναι να μην φθάσει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μέχρι τα Χριστούγεννα να στερείται κυβέρνησης. Άλλωστε το παράδειγμα της γειτονικής Ολλανδίας είναι προς αποφυγή, καθώς έξι μήνες μετά τις εκλογές του Μαρτίου, ακόμη τα κόμματα δεν έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία.

«Σίγουρα πριν από τα Χριστούγεννα», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο ηγέτης του CDU, Άρμιν Λάσετ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί το κυβερνητικό σχήμα προτού η Γερμανία αναλάβει την προεδρία της G7 τον Ιανουάριο του 2022.

Ο Όλαφ Σολτς ήταν λίγο πιο φειδωλός. «Δεν θα ήθελα να ορίσω μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά σίγουρα πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε μέχρι τα Χριστούγεννα, αν όχι πολύ νωρίτερα. Πρέπει να δείξουμε πολιτική ηγεσία και να προχωρήσουμε με συμβιβασμούς που δεν λειτουργούν μόνο στα χαρτιά».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News