Κόσμος Κυριακή 26/09/2021, 22:47
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ο σχηματισμός κυβέρνησης θα χρειαστεί μήνες

Γερμανία: Ο σχηματισμός κυβέρνησης θα χρειαστεί μήνες

Η διαδικασία για να σχηματισθεί νέα κυβέρνηση στη Γερμανία θα διαρκέσει μήνες και ως εκ τούτου η Άγκελα Μέρκελ αναμένεται να παραμείνει στη θέση της ως καγκελάριος καθώς τα κόμματα θα επιδιώκουν να σχηματίσουν έναν τριμερή συνασπισμό.

Αυτό υποστήριξε ένας πρώην Γερμανός πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ στο BBC, σημειώνοντας ότι ο Όλαφ Σολτς βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, καθώς το Κόμμα των Πρασίνων έχει ξεκαθαρίσει την προτίμησή του για συνασπισμό με το κόμμα του το SPD.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Πέτερ Άμον, κάθε πιθανός τριμερής συνασπισμός θα μπορούσε να είναι «λιγότερο σταθερός από έναν παραδοσιακό δικομματικό συνασπισμό».

Η κλιματική αλλαγή είναι το πιο σημαντικό θέμα στις εκλογές σύμφωνα με τον ίδιο, αν και όπως ανέφερε, στη Γερμανία παρατηρείται ότι και στις άλλες χώρες της Δύσης όπου η πόλωση έχει διαμορφωθεί σε όλο το πολιτικό φάσμα.

«Υπάρχει ο διαχωρισμός μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών, όπου η μεσαία τάξη εξαφανίζεται σιγά-σιγά, υπάρχει η διαίρεση μεταξύ των ξύπνιων ανθρώπων και των μη σκεπτόμενων, ο διαχωρισμός μεταξύ νέων και ηλικιωμένων. Άρα η κατάσταση είναι λίγο ασταθής επί του παρόντος».

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News