Κόσμος Κυριακή 26/09/2021, 14:00
ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Υπ.Μεταφορών Βρετανίας: Ο πανικός για τα καύσιμα είναι «υποκινούμενος»

Υπ.Μεταφορών Βρετανίας: Ο πανικός για τα καύσιμα είναι «υποκινούμενος»

Να συμπεριφερθούν φυσιολογικά όταν αγοράζουν βενζίνη κάλεσε τους καταναλωτές ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει έλλειψη καυσίμων και ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε μέτρα για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις οδηγών.

Τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές οχημάτων στα πρατήρια βενζίνης, καθώς οι οδηγοί περίμεναν για ώρες για να εφοδιαστούν με καύσιμα, αφού οι εταιρείες πετρελαίου ότι η έλλειψη οδηγών δυσκολεύει τη μεταφορά από τα διυλιστήρια σε πρατήρια.

«Υπάρχουν άφθονα καύσιμα, δεν υπάρχει έλλειψη καυσίμων στην χώρα», διαβεβαίωσε ο υπουργός. «Επομένως, το πιο σημαντικό είναι οι καταναλωτές να συμπεριφέρονται φυσιολογικά και να μην πανικοβάλονται. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν ουρές». Ο Σαπς απέδωσε την έλλειψη οδηγών στην πανδημία της COVID-19, η οποία διέκοψε τη διαδικασία πιστοποίησης των οδηγών, εμποδίζοντας την είσοδο νέων εργαζομένων στην αγορά. Αλλοι πολιτική αποδίδουν την εξέλιξη στο Brexit και στις κακές συνθήκες εργασίας.

Ο Σαπς χαρακτήρισε τον πανικό για τα καύσιμα «υποκινούμενο» και για το λόγο αυτό κατηγόρησε την ένωση μεταφορέων. «Είναι τόσο απελπισμένοι που νομίζουν ότι οι Ευρωπαίοι οδηγοί θα ρίξουν τους μισθούς τους», είπε.

Δημοσκόπηση του Opinium που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Observer σημειώνει ότι το 67% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε άσχημα την κρίση. Η πλειοψηφία του 68% δήλωσε ότι γι΄αυτό ευθύνεται εν μέρει το Brexit.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης των Εργατικών Κέιρ Στάρμερ, μιλώντας στο δικό του ετήσιο συνέδριο του κόμματος στη νότια Αγγλία, δήλωσε ότι οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης δεν κατάφεραν να ενορχηστρώσουν ένα σχέδιο για να καλύψουν τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού μετά το δημοψήφισμα του Brexit το 2016.

«Αυτό ήταν προβλέψιμο ήταν προβλέψιμο», είπε.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
   
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News