Κόσμος Παρασκευή 24/09/2021, 10:47
ΚΟΣΜΟΣ

Η πτώση της δυναστείας Murdaugh: Ανεξιχνίαστοι φόνοι, ασφαλιστική απάτη και κάποια εκατομμύρια που έγιναν καπνός

Η πτώση της δυναστείας Murdaugh: Ανεξιχνίαστοι φόνοι, ασφαλιστική απάτη και κάποια εκατομμύρια που έγιναν καπνός

Για τον Alex Murdaugh ο περασμένος Ιούνιος ήταν ο πιο δραματικός της ζωής του. Η σύζυγός του Maggie Murdaugh και ο μικρότερος γιος τους, Paul, είχαν βρεθεί νεκροί από πυρά στις 7 Ιουνίου, με τις δολοφονίες να μην έχουν ακόμη διαλευκανθεί. Τρεις ημέρες αργότερα, στις 10 Ιουνίου, ο πατέρας του πέθανε από καρκίνο. 

Ο Murdaugh, 53 ετών, κληρονόμος μίας νομικής δυναστείας, ήταν χρεοκοπημένος, εθισμένος στα οπιοειδή και είχε μόλις χάσει τη διευθυντική θέση του στην οικογενειακή επιχείρηση, από τα ταμεία της οποίας είχαν εξαφανιστεί μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια. Είχε κατηγορηθεί ότι έκλεψε χρήματα πελατών και είχε αναγκαστεί σε παραίτηση. Τα γεγονότα αυτά είχαν ακολουθήσει άλλες δραματικές εξελίξεις για την οικογένεια. 

Το 2019 ο γιος του Paul ήταν οδηγός σε ένα σκάφος, το οποίο συγκρούστηκε με άλλο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 19χρονη Mallory Beach. Ασκήθηκε δίωξη εναντίον του για φόνο εξ αμελείας. Ανάλογες κατηγορίες αντιμετώπιζε η οικογένεια το 2018 όταν η οικονόμος του σπιτιού σκοτώθηκε σε πτώση από σκάλες. 

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της Wall Street Journal όλες αυτές οι αποκαλύψεις σόκαραν την αμερικανική κοινωνία και έγινε πρώτο θέμα στα ταμπλόιτς καθώς ο Μurdaugh ήταν πρώην επικεφαλής της πολιτειακής ένωσης δικηγόρων. Ο πατέρας του, ο παππούς του και ο προπάππους του ήταν όλοι εισαγγελείς. Είχαν δε όλοι πολλοί στενές διασυνδέσεις με πολιτικούς. 

Η οριστική πτώση της δυναστείας ήρθε λίγες ημέρες πριν, με την αποκάλυψη μίας ασφαλιστικής απάτης. Στις 4 Σεπτεμβρίου ο Murdaugh πάρκαρε την Mercedes Benz της μακαρίτισσας συζύγου του στην άκρη της οδού Old Salkehatchie Road, μόλις 7 μίλια από την κατοικία. Επί ημέρες οι εκπρόσωποί του επαναλάμβαναν αυτό που τους είχε πει ότι είχε συμβεί. Άλλαζε λάστιχο, όταν ένας άγνωστος άνδρας πέρασε από μπροστά του, τον πυροβόλησε και προσπάθησε να τον σκοτώσει. Ένας “καλός σαμαρείτης” στη συνέχεια εμφανίστηκε και ειδοποίησε για την αερομεταφορά του. 

Οι χρήστες του Reddit δεν άργησαν να παρατηρήσουν ότι μία Mercedes θα μπορούσε να διανύσει τη διαδρομή των 7 μιλίων ακόμη και με σκασμένο λάστιχο. Ένας δημοσιογράφος στη συνέχεια ανακάλυψε ότι δεν υπήρχαν επίσημα έγγραφα για την αερομεταφορά του. Στις 13 Σεπτεμβρίου ο Murdaugh ομολόγησε στις αρχές ότι είχε προσπαθήσει να στήσει την ακόλουθη απάτη. Είχε καλέσει τον φίλο του Curtis Edward Smith και του είχε ζητήσει να τον ακολουθήσει σε μία απομακρυσμένη περιοχή και να τον σκοτώσει ώστε ο μεγαλύτερος γιος του να επωφεληθεί από την ασφάλεια ζωής του ύψους 10 εκατ. δολαρίων. Στις 16 Σεπτεμβρίου ασκήθηκε δίωξη κατά του Murdaugh για ασφαλιστική απάτη. Αλλά το τέλος της τραγωδίας θα γραφτεί με την εξιχνίαση των φόνων. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News