Κόσμος Πέμπτη 23/09/2021, 20:57
ΚΟΣΜΟΣ

Άγκυρα: «Χιλιάδες δεκάδες Τούρκοι δολοφονήθηκαν άγρια στην Τριπολιτσά πριν 200 χρόνια»

Άγκυρα: «Χιλιάδες δεκάδες Τούρκοι δολοφονήθηκαν άγρια στην Τριπολιτσά πριν 200 χρόνια»

Σε μία άνευ προηγουμένου δήλωση προχώρησε η Άγκυρα, με το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάνει ανακοίνωση στο Twitter για την Τριπολιτσά, την οποία συνόδευσε με χάρτη της Πελοποννήσου, όπου φαίνεται να κυλάει αίμα από μια πινέζα στην πόλη της Αρκαδίας και με τη φράση: «23 Σεπτεμβρίου 1821. Σφαγή της Τριπολιτσάς. Μια μαύρη κηλίδα στην Ιστορία!». 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, «έχουν περάσει 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι δολοφονήθηκαν άγρια στην Τριπολιτσά. Αυτή η απάνθρωπη σφαγή, η οποία είχε ως στόχο να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο να μην επιβιώσει στην Πελοπόννησο, έμεινε ως μαύρο στίγμα στην Ιστορία».

«Όσοι κάνουν το λάθος να διδάσκουν τους άλλους, διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε κάθε ευκαιρία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δικές τους θηριωδίες δεν μπορούν ποτέ να ξεχαστούν και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα με ειλικρίνεια», συνεχίζει η ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. 

Στις εμπρηστικές δηλώσεις αναφέρεται ακόμη ότι δολοφονήθηκαν μεταξύ 10.000 έως 32.000 Τούρκοι στην Τριπολιτσά, οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν από τους Ελληνες στις 23 Σεπτεμβρίου του 1821, κυρίως με την υποστήριξη του τοπικού κλήρου. Σημειώνει επίσης ότι «στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, οι Τούρκοι στην Πελοπόννησο δεν βρέθηκαν μόνο αντιμέτωποι με το θάνατο, αλλά και με την πείνα και την αιχμαλωσία».

 

Πηγή: trtworld.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News