Κόσμος Δευτέρα 20/09/2021, 10:31
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε πανεπιστήμιο – Οκτώ νεκροί

Νεκρός ο δράστης

Ρωσία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε πανεπιστήμιο – Οκτώ νεκροί

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε πανεπιστήμιο στην πόλη Περμ της Ρωσίας, με αποτέλεσμα οκτώ άτομα να χάσουν τη ζωή τους και πολλά ακόμη να τραυματιστούν, σύμφωνα με τις αρχές.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου ο ένοπλος «εξουδετερώθηκε» μετά το περιστατικό. Η αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη ως φοιτητή του πανεπιστημίου. Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο δράστης ήταν ένας 18χρονος φοιτητής, ο οποίος είχε αναρτήσει νωρίτερα μια φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πόζαρε με όπλο, κράνος και πυρομαχικά. 

Το πρακτορείο TASS μετέδωσε νωρίτερα ότι φοιτητές και καθηγητές κλειδώθηκαν μέσα σε τάξεις και πολλοί τοποθέτησαν καρέκλες στις πόρτες για να εμποδίσουν τον ένοπλο να μπει στις αίθουσες όπου βρίσκονταν.

Οπτικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας έδειχνε ανθρώπους να πηδάνε από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου για να γλιτώσουν.

Τον Μάιο ένας έφηβος άνοιξε πυρ σε σχολείο στην πόλη Καζάν, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς ακόμη. Η Ρωσία προχώρησε μετά το αιματηρό περιστατικό σε αλλαγή του πλαισίου για την οπλοκατοχή, ανεβάζοντας στα 21 χρόνια από τα 18 το επιτρεπόμενο όριο ηλικίας για την αγορά όπλων. Ωστόσο ο νέος νόμος δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS