Κόσμος Κυριακή 19/09/2021, 16:05
ΚΟΣΜΟΣ

Από πρωταθλητής του μποξ, πρόεδρος μίας χώρας 108 εκατ. ανθρώπων;

Από πρωταθλητής του μποξ, πρόεδρος μίας χώρας 108 εκατ. ανθρώπων;

Από σταρ του μποξ, πρόεδρος μιας χώρας; «Γιατί όχι» απαντά το πρώην μεγάλο αστέρι του αθλήματος, Manny Pacquiao, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2022 στις Φιλιππίνες. 

Ο 42χρονος σήμερα Γερουσιαστής θα ηγηθεί του PDP-Laban, ενός κόμματος το οποίο προήλθε μετά τη διάσπαση του κόμματος του νυν προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε.   

Ως μποξέρ, ο Pacquiao είχε κερδίσει παγκόσμιους τίτλους σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες κιλών, κάτι το οποίο αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. «Είμαι μαχητής και πάντα θα είμαι εκτός και εντός του ρινγκ» δήλωσε ο ίδιος, αποδεχόμενος την προεδρική υποψηφιότητα. 

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει την φτώχεια και τη διαφθορά στην ασιατική χώρα των 108 εκατομμυρίων κατοίκων. Όμως, για να τα καταφέρει, θα πρέπει πρώτα να κερδίσει την εκλογική «μάχη». 

Κάτι για το οποίο θα πρέπει να μοχθήσει αρκετά, δεδομένου ότι την προεδρία διεκδικεί και η κόρη του νυν προέδρου, Σάρα, η οποία φαίνεται ότι προηγείται στις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News