Κόσμος Σάββατο 18/09/2021, 22:14
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: «Τρελό» πάρτι με 25.000 φοιτητές – «Πιαστήκαμε στον ύπνο» δηλώνει η αστυνομία

Παρά την απαγόρευση των μεγάλων συναθροίσεων

Ισπανία: «Τρελό» πάρτι με 25.000 φοιτητές – «Πιαστήκαμε στον ύπνο» δηλώνει η αστυνομία

Ένα τεράστιο υπαίθριο πάρτι, με τη συμμετοχή 25.000 φοιτητών, έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής σε πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, αναγκάζοντας την τοπική αστυνομία να παραδεχθεί ότι «πιάστηκε στον ύπνο». 

Το πάρτι, το μεγαλύτερο από το ξέσπασμα της πανδημίας, φέρεται να οργανώθηκε μέσω των social media, με τις αστυνομικές αρχές και τη διοίκηση του πανεπιστημίου Κομπλουτένσε να αγνοούν τελείως την ύπαρξή του. 

Αυτό, βέβαια, άλλαξε το πρωί του Σαββάτου, όταν κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τον ξέφρενο χορό των χιλιάδων νέων, οι οποίοι θέλησαν να γιορτάσουν την επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια, μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19.  

Όπως προκύπτει από το φωτογραφικό υλικό, η συντριπτική πλειονότητα των συγκεντρωμένων δεν φορούσα μάσκα, μην τηρώντας τα μέτρα προστασίας.  

«Χωρίς εκ των προτέρων ενημέρωση του πανεπιστημίου, χωρίς να υπάρχει χρόνος για να σχεδιάσουμε μια επιχείρηση, είναι σχεδόν αδύνατον να διαλύσουμε ένα πλήθος 25.000 ανθρώπων», εξήγησε η αστυνομία.  

Κάθε Σαββατοκύριακο, οι τοπικές αρχές της Μαδρίτης αναπτύσσουν μια δύναμη 200 ατόμων, τα οποία παρεμβαίνουν ώστε να διαλύουν τα υπαίθρια πάρτι, τα οποία ονομάζονται «μποτεγιόνες». 

Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν είναι πάντα αποτελεσματικοί, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και στη Βαρκελώνη, όπου επίσης διοργανώθηκε φοιτητικό πάρτι με τη συμμετοχή 8.000 νεαρών.  

Παρότι η Ισπανία έχει άρει τους περισσότερους περιορισμούς, οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα στους ανοιχτούς χώρους, εφόσον είναι αδύνατον να τηρούν απόσταση 1,50 μέτρου, ενώ οι μεγάλες συναθροίσεις παραμένουν απαγορευμένες. 

Χθες Παρασκευή, η ιβηρική χώρα ανακοίνωσε 3.222 νέα κρούσματα και 44 θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 4.929.546 και των θανάτων σε 85.783. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News