Κόσμος Σάββατο 18/09/2021, 19:24
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Μισό εκατομμύρια υπογραφές για τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Ζητούν δημοψήφισμα από την κυβέρνηση Ντράγκι

Ιταλία: Μισό εκατομμύρια υπογραφές για τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Μισό εκατομμύριο υπογραφές, με τις οποίες ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης, ισχυρίζονται ότι συγκέντρωσαν διάφορες οργανώσεις στην Ιταλία. 

Σύμφωνα με το κείμενο, το οποίο συνοδεύει την πρόταση για δημοψήφισμα, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας επιδιώκεται η νομιμοποίηση της κάνναβης για προσωπική χρήση αλλά και η «χαλάρωση» των ποινών για τους διακινητές.  

Οι ιταλικές οργανώσεις φέρεται να συγκέντρωσαν μόλις χθες τον αριθμό των 500.000 υπογραφών, οι οποίες απαιτούνται από τη νομοθεσία, προκειμένου να υποβληθεί επίσημο αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.  

Η Αντονέλα Σόλντο, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Better Legal», διευκρίνισε ότι σχεδόν το 50% των υπογραφών προέρχεται από ανθρώπους ηλικίας έως 25 ετών. 

Πάντως, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι εμφανίζεται διχασμένη ως προς το ζήτημα της νομιμοποίησης των ναρκωτικών ουσιών. Από τη μία πλευρά, το Κίνημα 5 Αστέρων τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα υιοθετεί μια πιο συντηρητική προσέγγιση.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News