Κόσμος Παρασκευή 17/09/2021, 22:05
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εκατομμύρια εμβόλια σκοπεύουν να δωρίσουν σε όλο τον κόσμο

ΗΠΑ: Εκατομμύρια εμβόλια σκοπεύουν να δωρίσουν σε όλο τον κόσμο

Στην αγορά εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου σκοπεύουν να προβούν οι ΗΠΑ, προκειμένου να τα δωρίσουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η αμερικανική κυβέρνηση προγραμματίζει να αγοράσει τις δόσεις από τη Pfizer.

Η σχετική αγορά αναμένεται πως θα ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδμάδας, ώστε να συμπέσει με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αναφέρει η Washington Post επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο θέμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έχει τονίσει επανειλημμένως τη σημασία της εκστρατείας εμβολιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς υποστηρίζει πως αποτελεί το μοναδικό τρόπο για αντιμετώπιση του ιου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν διοργανώσει ψηφιακή συνδρίαση σχετικά με την Covid-19, η οποία θα λάβει χώρα παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Οι ΗΠΑ έχουν ασκήσει πίεση στους παγκόσμιους ηγέτες να ενισχύσουν τις δράσεις τους για την πλήρη καταπολέμηση της πανδημίας, μεταξύ άλλων διασφαλίζοντας ότι το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το 2022.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News