Κόσμος Παρασκευή 17/09/2021, 16:57
ΚΟΣΜΟΣ

Καμπότζη: Εμβολιάζει παιδιά από 6 ετών

Καμπότζη: Εμβολιάζει παιδιά από 6 ετών

Τους εμβολιασμούς παιδιών από 6 έως 11 ετών ξεκίνησε σήμερα η Καμπότζη, στο πλαίσιο του σχεδίου για το άνοιγμα των σχολείων, τα οποία έχουν μείνει κλειστά εδώ και μήνες. 

Οι χώρες του πλανήτη ακολουθούν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα του εμβολιασμού των παιδιών και σε πολλές περιπτώσεις, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς να έχουν εμβολιαστεί τα παιδιά κάτω των 12 ετών. 

Χθες, έκθεση της Unicef καλούσε τις κυβερνήσεις να επιτρέψουν στα παιδιά να γυρίσουν στα σχολεία τους, δημοσιεύοντας στοιχεία που δείχνουν ότι τα σχολεία σε έξι χώρες, στα οποία θα έπρεπε να φοιτούν περίπου 77 εκατομμύρια παιδιά, είναι σχεδόν εντελώς κλειστά. 

Ο πρωθυπουργός της Καμπότζης, Χουν Σεν, εγκαινίασε το πρόγραμμα εμβολιασμού των μικρών παιδιών μιλώντας στην κρατική τηλεόραση και στο Facebook, με τις κάμερες να δείχνουν τα εγγόνια του να κάνουν το εμβόλιο. 

«Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την υγεία και τη ζωή των παιδιών, γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε πως όταν επιστρέψουν στα σχολεία τους, αυτά τα παιδιά και οι δάσκαλοί τους θα είναι ασφαλείς από τον κορωνοϊό», τόνισε. 

Και πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να μελετήσουν εάν ο εμβολιασμός των παιδιών 3-5 ετών είναι ασφαλής. 

Σχεδόν το 72% από τα 17 εκατ. άτομα που ζουν στην Καμπότζη έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Στη χώρα χρησιμοποιούνται κυρίως τα κινεζικά σκευάσματα Sinovac και Sinopharm. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News