Κόσμος Παρασκευή 17/09/2021, 15:45
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ποιο πανεπιστήμιο εκθρόνισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη από την κορυφή

Βρετανία: Ποιο πανεπιστήμιο εκθρόνισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη από την κορυφή

Για πρώτη φορά στα χρονικά στη Μεγάλη Βρετανία τα πανεπιστήμια ή του Κέμπριτζ ή της Οξφόρδης δεν καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, στη λίστα με τα καλύτερα βρετανικά πανεπιστήμια της εφημερίδας The Times of London.

Στη φετινή λίστα που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα κατέταξε πρώτο το πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους στη Σκοτία, το παλιότερο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με έτος ίδρυσης το 1413 το εκπαιδευτικό ίδρυμα που βρίσκεται στα παράλια της πόλης του Εδιμβούργου, εκτός όλων των άλλων, έχει γίνει γνωστό καθώς εκεί ο πρίγκηπας Ουίλιαμ γνώρισε τη Κέιτ Μίντλετον, τη Δούκισσα του Κέμπριτζ.

Πίσω από το πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους βρέθηκε αυτό της Οξφόρδης και τρίτο κατετάγη αυτό του Κέμπριτζ.

Σύμφωνα με την ανάλυση Good University Guide της εφημερίδας, οι λόγοι γι αυτήν τη ριζοσπαστική αλλαγή στη Βρετανία που ως γνωστόν οι παραδόσεις είναι για να μην σπάνε, έχουν να κάνουν με παράγοντες όπως η ικανοποίηση των σπουδαστών, τα ποσοστά των τελειόφοιτων και το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους δέχεται τους καλύτερα καταρτισμένους μαθητές.

Με δεδομένο πλέον ότι οι Ευρωπαίοι σπουδαστές μετά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιανουαρίου πρέπει να πληρώνουν δίδακτρα, σε λιγότερο από ένα χρόνο στην εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο συντελείται μία κοσμογονική νέα τάξη πραγμάτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News