Κόσμος Πέμπτη 16/09/2021, 20:58
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σε αναστολή 3.000 υγειονομικοί

Γαλλία: Σε αναστολή 3.000 υγειονομικοί

Σε αναστολή άνευ αποδοχών τέθηκαν 3.000 υγειονομικοί στη Γαλλία, καθώς αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας,  Olivier Véran, τόνισε ότι είχε υπάρξει σχετική ενημέρωση του υγειονομικού προσωπικού σχετικά με προθεσμία πραγματοποίησης του εμβολίου κατά της Covid-19, η οποία είχε τεθεί για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι δεκάδες υγειονομικοί προτίμησαν να παραιτηθούν αντί να εμβολιαστούν. Ωστόσο, δεδομένου ότι η χώρα απασχολεί περίπου 2,7 εκατ. εργαζομένους στον σχετικό κλάδο, η απρόσκοπτη παροχή υγειονομικής φροντίδας έχει διασφαλιστεί εφεξής, όπως τόνισε ο ίδιος.

Τον Ιούλιο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε ανακοινώσει ότι το προσωπικό των νοσοκομείων, μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς και τα στελέχη της πυροσβεστικής όφειλαν να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Η αρμόδια υπηρεσία της Γαλλίας εκτιμά ότι λιγότερο του 12% του νοσοκομειακού προσωπικού και περίπου 6% των γιατρών παραμένει ανεμβολίαστο. 

Αυτή τη στιγμή περίπου 47 εκατ. Γάλλοι άνω των 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή το 81,4% του γενικού πληθυσμού. Το 86,1% εχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.

«Ένα μεγάλο μέρος αυτών των αναστολών θα είναι προσωρινές», δήλωσε ο Véran στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL. «Περιελάμβαναν κυρίως προσωπικό σε υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως όσοι εργάζονται στα πλυντήρια ή στην προετοιμασία φαγητού», επεσήμανε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας ότι λίγοι είναι οι γιατροί και οι νοσκόμοι που δεν έχουν εμβολιαστεί. «Πολλοί από αυτούς αποφάσισαν να εμβολιαστούν τώρα που η υποχρέωση έχει γίνει πραγματικότητα», τόνισε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News