Κόσμος Τετάρτη 15/09/2021, 17:53
ΚΟΣΜΟΣ

Ανασχηματισμός στη Βρετανία: Αλλάζει ο ΥΠΕΞ, παραμένει ο ΥΠΟΙΚ

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων

Ανασχηματισμός στη Βρετανία: Αλλάζει ο ΥΠΕΞ, παραμένει ο ΥΠΟΙΚ

Στον ανασχηματισμό της βρετανικής κυβέρνησης προχώρησε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίο αποφάσισε να αλλάξει τον υπουργό Εξωτερικών αλλά και να κρατήσει τον υπουργό Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dominic Raab φέρεται να πλήρωσε το τίμημα της χαοτικής αποχώρησης των βρετανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, κάτι το οποίο προκάλεσε έντονη κριτική προς την Downing Street.

Πάντως, ο Τζόνσον δεν τον απέπεμψε ολοκληρωτικά από την κυβέρνηση, καθώς τον όρισε στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως κι αυτή του αναπληρωτή πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του, ο Rishi Sunak παρέμεινε στην ηγεσία του υπουγείου Οικονομικών, ενώ αντίθετα εκτός κυβέρνησης τέθηκαν οι υπουργοί Εκπαίδευσης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, Gavin Williamson, Robert Buckland και Robert Jenrick, αντίστοιχα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν εντός των επόμενων λεπτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Τζόνσον διαθέτει ισχυρή πλειοψηφία 80 εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων, παρά το γεγονός ότι η κυριαρχία του έχει διαρραγεί το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των εξελίξεων στο Αφγανιστάν, της προωθούμενης μεταρρύθμισης στην κοινωνική ασφάλιση και της προσπάθειας αναμόρφωσης του συστήματος υγείας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News