Κόσμος Δευτέρα 13/09/2021, 22:10
ΚΟΣΜΟΣ

Ανθρώπινα δικαιώματα: Έρμαιο της κλιματικής αλλαγής

Ανθρώπινα δικαιώματα: Έρμαιο της κλιματικής αλλαγής

Τριπλή είναι η κρίση για τον πλανήτη, ο οποίος πλέον απειλείται από την κλιματική αλλαγή, τη ρύπανση και την απώλεια της φύσης, όπως παρουσίασε σήμερα η επικεφαλής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα Ηνωμένα Έθνη, Michelle Bachelet. Η ίδια τόνισε ότι αυτή η τριπλή απειλή αποτελεί παράλληλα το μεγαλύτερο κίνδυνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως.

«Όσο αυτές οι περιβαλλοντικές απειλές ενισχύονται, θα αποτελούν την μεγαλύτερη δοκιμασία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην εποχή μας», τόνισε η Bachelet, αναφερόμενη στα πρόσφατα «ακραία και φονικά» κλιματικά επεισόδια, όπως οι πλημμύρες στη Γερμανία, οι φωτιές στην Καλιφόρνια, ο τυφώνας στις ανατολικές ΗΠΑ και οι πυρκαγιές της Μεσογείου.

«Οφείλουμε να ορίσουμε τον πήχη υψηλότερα – πράγματι, το κοινό μας μέλλον εξαρτάται από αυτό», προσέθεσε η ίδια. Τα σχόλιά της αναφέρθηκαν στο πλαίσιο του συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στο οποίο αναμένεται ότι η κλιματική αλλαγή θα αποτελέσει κεντιρκό ζήτημα σε συνδυασμό με τις συζητήσεις σχετικά με το ζήτημα του Αφγανιστάν, της Μιανμάρ και του Τιγκρέι.Η ίδια τόνισε και το μέγεθος του κινδύνου αναφορικά με τις επιθέσεις σε ιθαγενείς στη Βραζιλία από παράνομους μεταλορωρύχους του Αμαζονίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News