Κόσμος Δευτέρα 6/09/2021, 20:29
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Μετρό στο Λονδίνο: Είχε σήμερα το πρωί τη μεγαλύτερη κίνηση από τον Μάρτιο του 2020

Μετρό στο Λονδίνο: Είχε σήμερα το πρωί τη μεγαλύτερη κίνηση από τον Μάρτιο του 2020

Τη μεγαλύτερη κίνηση από το Μάρτιο του 2020 είχε σήμερα το πρωί το μετρό του Λονδίνου, καθώς οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στα γραφεία τους και τα σχολεία άνοιξαν για τη νέα σχολική χρονιά. 

Περίπου 831.000 άτομα χρησιμοποίησαν τον υπόγειο σιδηρόδρομο από τις 7 έως τις 10 το πρωί, που σημαίνει ένας αριθμός αυξημένος κατά 17% από την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός που διαχειρίζεται το μετρό και το δίκτυο των λεωφορείων, Transport for London. Γενικότερα, η επιβατική κίνηση έχει αυξηθεί 39%, καθώς τα σχολεία του Λονδίνου ανοίγουν ξανά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. 

Παρότι οι μετακινήσεις παραμένουν κατά πολύ χαμηλότερα από τα προ της πανδημίας επίπεδα, η αύξηση της επιβατικής κίνησης υποδηλώνει ότι η επιστροφή στο γραφείο, κάτι που έχει καθυστερήσει αρκετά, είναι πλέον γεγονός. Να σημειωθεί ότι η Transport for London έχει λάβει περισσότερα από 4 δισ.στερλίνες (5,5 δισ.δολάρια) σε κρατική βοήθεια από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς οι εργαζόμενοι δούλευαν από το σπίτι και μηδενίστηκαν τα τουριστικά έσοδα. 

 

Steady Rebound
Ridership on London’s bus and tube network is increasing. Source: Transport for London 

Παρότι οι συνολικές μετακινήσεις στους δρόμους παραμένουν χαμηλότερα από τα προ του κορωνοϊού επίπεδα, η επιβατική κίνηση στο μετρό ξεπέρασε σήμερα κατά 50% τα προ της πανδημίας επίπεδα. Επίσης, το δίκτυο των λεωφορείων «είδε» την κίνηση να ομαλοποιείται κατά δύο-τρίτα. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο δίκτυο μετέφερε περίπου 5 εκατ. άτομα σε ολόκληρο το Λονδίνο ημερησίως προτού ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News