Κόσμος Κυριακή 5/09/2021, 21:00
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ανοίγει ξανά τα σύνορα σε μικρά γκρουπ τουριστών

φωτ.: AP

Σε μικρά γκρουπ ξένων τουριστών από συγκεκριμένες χώρες θα επιτρέπεται η είσοδος στο Ισραήλ αρχής γενομένης από 19 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Ομάδες μεταξύ 5 και 30 ατόμων από την πράσινη και την πορτοκαλί λίστα μετακινήσεων του Ισπαήλ θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα έχοντας εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ απαγόρευε την είσοδο σε τουρίστες από την επέλαση της πανδημίας το Μάρτιο του 2020. Εξαίρεση αποτελούσαν όσοι επισκέπτονταν μέλη της οικογένειάς τους. Επίσης, από τον Μάιο, όταν υποχώρησε ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η κυβέρνηση είχε επιτρέψει την πρόσβαση μικρών τουριστικών ομάδων. Συνολικά, περισσότεροι από 2.000 τουρίστες επισκέφθηκαν την χώρα, ιδίως από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Τότε υπήρξε ελπίδα ότι ο τουριστικός κλάδος της χώρας θα μπορούσε να ανακάμψει με ασφάλεια.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή αποσύρθηκε τον Αύγουστο με την έξαρση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα. Υπό το νέο σχέδιο της κυβέρνησης, δεν θα υπάρξουν περιορισμοί στον συνολικό αριθμό γκρουπ που θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα. Ωστόσο, τουρίστες απο χώρες στην κόκκινη λίστα του Ισραήλ, μεταξύ αυτών η Βουλγαρία, το Μεξικό, η Βραζιλία και η Τουρκία, δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν προς τη χώρα.

Οι ξένοι τουρίστες θα οφείλουν να επιδείξουν έγγραφα ότι ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον έξι μήνες πριν την πρόσβασή τους στη χώρα. Επίσης θα μπορούν να επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR έως 72 ώρες πριν την άφιξή τους, εφόσον πραγματοποιήσουν ορολογικό τεστ αφότου φτάσουν στο αεροδρόμιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019, αριθμός ρεκόρ 4,55 εκατ. τουριστών επισκέφθηκαν το Ισραήλ, οι οποίοι διοχέτευσαν 7,2 δισ. δολάρια στην τοπική οικονομία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News