Κόσμος Πέμπτη 2/09/2021, 19:51
ΚΟΣΜΟΣ

Ντράγκι: Υποχρεωτικός θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ιταλία

Ντράγκι: Υποχρεωτικός θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ιταλία

Η ιταλική κυβέρνηση θα καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό στο μέλλον, όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι χωρίς ωστόσο να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Μέσα στον Σεπτέμβριο, η εκστρατεία εμβολιασμού της γείτονος χώρας θα αρχίσει να προωθεί την ενισχυτική τρίτη δόση του εμβολίου, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Σπεράντσα. Ο ίδιος σημείωσε πως ο εμβολιασμός με την ενισχυτική δόση θα ξεκινήσει σε άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό. Ο πλήρης εμβολιασμός είναι ήδη επιβεβλημένος για το υγειονομικό προσωπικό και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο διεύρυνσης των ομάδων που θα οφείλουν να εμβολιαστούν.

Η Ιταλία έχει ήδη υιοθετήσει ευρέως τη χρήση του πράσινου διαβατηρίου και αναμένεται πως θα αυξήσει τις δραστηριότητες, για τις οποίες απαιτείται η επίδειξή του. Ενδεικτικά, απαιτείται πράσινο διαβατήριο για να τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης, για την είσοδο σε μουσεία και σε κινηματογράφους, καθώς και για πτήσεις και για σιδηροδρομικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Υπενθυμίζεται ότι το πράσινο διαβατήριο αποδεικνύει είτε πλήρη εμβολιασμό είτε πρόσφατο αρνητικό τεστ Covid-19 είτε πρόσφατη νόσηση.

Ο Ντράγκι δήλωσε αισιόδοξος σχετικά με την πρόοδο των εμβολιασμών στη χώρα και αναφορικά με με την επίτευξη του στόχου για 80% μέχρι το τέλος του μήνα. Αυτή τη στιγμή, οι 7 στους 10 Ιταλούς άνω τν 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News