Κόσμος Τετάρτη 1/09/2021, 22:00
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κλιματική αλλαγή: Μπορεί να αφαιρέσει 2 έως 5 χρόνια από τη ζωή μας

Κλιματική αλλαγή: Μπορεί να αφαιρέσει 2 έως 5 χρόνια από τη ζωή μας

Από τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν αέριο μέχρι την παραγωγή ενέργειας, η καύση ορυκτών καυσίμων είναι η κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τον περιορισμό των εκπομπών. Τα ορυκτά καύσιμα είναι επίσης μια κορυφαία άμεση αιτία ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ένας κίνδυνος για την υγεία που μπορεί να αφαιρέσει χρόνια ζωής ανθρώπων.

Ο μικρότερος, πιο επικίνδυνος τύπος σωματιδιακής ρύπανσης, γνωστός ως PM2.5, μπορεί να κοστίσει στον μέσο άνθρωπο 2,2 χρόνια. Για τα άτομα που ζουν στα πιο μολυσμένα μέρη, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Δείκτη Ποιότητας Αέρα.

Όταν προσμετράται στο προσδόκιμο ζωής, η ρύπανση από τα σωματίδια του περιβάλλοντος είναι πιο επικίνδυνη σε σχέση με άλλους κινδύνους για την υγεία, όπως το κάπνισμα τσιγάρων, το μη ασφαλές νερό, η ελονοσία, οι συγκρούσεις και η τρομοκρατία, σύμφωνα πάντα με την έκθεση. Για κάθε 10 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο PM 2,5 που εκτίθενται οι άνθρωποι, το προσδόκιμο ζωής μειώνεται κατά 0,98 χρόνια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News