Κόσμος Τρίτη 31/08/2021, 09:58
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Moderna: Παράγει διπλάσια αντισώματα έναντι του Pfizer

Εμβόλιο Moderna: Παράγει διπλάσια αντισώματα έναντι του Pfizer

Το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού παράγει τουλάχιστον διπλάσια αντισώματα έναντι του αντίστοιχου των Pfizer/BioNTech, δείχνει νέα έρευνα.

Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 2.500 εργαζόμενοι σε βελγικό νοσοκομείο, διαπίστωσε ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων στα άτομα που είχαν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna και δεν είχαν νοσήσει από κορωνοϊό ήταν κατά μέσο όρο 2.881 μονάδες ανά μιλιλίτρο, έναντι 1.108 μονάδων στα άτομα που είχαν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο Journal of the American Medical Association, μπορεί να εξηγούνται από:

–          Τη μεγαλύτερη ποσότητα ενεργών συστατικών στο εμβόλιο της Moderna (100 μικρογραμμάρια έναντι 30 μικρογραμμαρίων στο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech).

–          Το μεγαλύτερο διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στις δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna (4 εβδομάδες έναντι 3 εβδομάδων για το σκεύασμα των Pfizer-BioNTech).

Άλλη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το the Mayo Clinic Health System στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι το εμβόλιο της Moderna σχετίζεται με τη διπλάσια μείωση του κινδύνου μόλυνσης σε σχέση με εκείνους που έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Pfizer.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News