Κόσμος Δευτέρα 30/08/2021, 16:57
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Μπαράζ ληστειών τραπεζών με ομήρους και νεκρούς

Πάνω από 20 δράστες με 10 οχήματα

Βραζιλία: Μπαράζ ληστειών τραπεζών με ομήρους και νεκρούς

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν κατά διάρκεια διαδοχικών ληστειών τραπεζών στην πόλη Αρακατούμπα, στη Βραζιλία.

Οι ένοπλοι δράστες χτύπησαν τρεις διαφορετικές τράπεζες στη μικρή πόλη των 200.000 κατοίκων, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως ανθρώπινη ασπίδα τους ομήρους.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, δράστες και αστυνομία αντάλλαξαν πυρά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρία άτομα να σκοτωθούν (δύο πολίτες και ένας δράστης).

Το μπαράζ ληστειών πραγματοποιήθηκε από περισσότερους από 20 βαριά οπλισμένους άνδρες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν 10 διαφορετικά οχήματα.

Αφού κατάφεραν να διαφύγουν από τα μπλόκα της αστυνομίας, έκαψαν τα οχήματα τους και παράτησαν τους ομήρους. Ωστόσο, τοποθέτησαν εκρηκτικά σε διάφορα σημεία της πόλης, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι θα διαφύγουν της σύλληψης.

Η Αστυνομία έχει καλέσει τους κατοίκους να μην βγουν από τα σπίτια τους έως ότου βρεθούν και εξουδετερωθούν όλοι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί. 

Στην πόλη, η οποία βρίσκεται στην πολιτεία του Σάο Πάουλο, έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες αστυνομικοί, καθώς και δύο ελικοπτέρα. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη σύλληψη των δραστών, εκ των οποίων μέχρι στιγμής μόλις ένας βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News