Κόσμος Παρασκευή 4/12/2020, 19:02
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Διευκρινήσεις για τους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας

Κομισιόν: Διευκρινήσεις για τους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας

Διευκρινήσεις αναφορικά με τα προσχέδια των προϋπολογισμών για το 2021 της Γαλλίας και της Ιταλία ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω επιστολής προς τους υπουργούς Οικονομικών των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι τα προσχέδια αυτά ενδεχομένως να μην συμβαδίζουν με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Κομισιόν εξέδωσε επίσης προειδοποιήσεις για τις δαπάνες της Φινλανδίας και για αυτές της Ισπανίας, Πορτογαλίας και Βελγίου οι οποίες έχουν καταθέσει ελλειπή σχέδια εξαιτίας των πρόσφατων εκλογών. 

Στην επιστολή προς την Ιταλία οι Ευρωπαίοι Επίτροποι για τις οικονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί και Βάλντις Ντομπρόβσκις, αναφέρουν ότι στο σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020 δεν συμπεριλήφθηκαν οι συστάσεις της Ε.Ε για μείωση των δημοσιονομικών δαπανών. 

«Το σχέδιο της Ιταλίας δεν έλαβε υπόψη του το επίπεδο χρέους για το 2020», αναφέρεται στην επιστολή. 

Επιστολή με παρόμοιες προειδοποιήσεις απέστειλαν οι Βρυξέλλες και στον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, αναφέροντας ότι υπό το υπάρχον σχέδιο του προϋπολογισμού οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ε.Ε. είναι πολύ πιθανόν να παραβιαστούν.

Το Παρίσι δεν έχει προβλέψει καμία διαρθρωτική βελτίωση για τον επόμενο χρόνο, σε αντίθεση με τις απαιτήσεις της Ε.Ε. για βελτίωση του ΑΕΠ κατά 0,6%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News