Κόσμος Κυριακή 29/08/2021, 21:57
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τα νοσοκομεία εκπέμπουν SOS – Ξεμένουν από οξυγόνο

ΗΠΑ: Τα νοσοκομεία εκπέμπουν SOS – Ξεμένουν από οξυγόνο

Ελλείψεις σε οξυγόνο αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και σε κάποιες ελάχιστες ωστόσο περιπτώσεις να διαθέτουν αποθέματα για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους για τις επόμενες 12 με 24 ώρες, όπως σημειώνει η εταιρεία παροχής νοσοκομειακού υλικού Premier.

Οι μεγάλες αυτές ελλείψεις προέκυψαν από την έκρηξη των κρουσμάτων στην περιοχή αυτή των ΗΠΑ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα να νοσηλευθούν πολλοί Αμερικανοί στα νοσοκομεία. Ακόμη πιο δραματική γίνεται η κατάσταση καθώς σήμερα την Κυριακή το βράδυ ώρα ΗΠΑ, αναμένεται να πλήξει τις πολιτείες αυτές ο τυφώνας Άιντα. Το Παιδικό Ιατρικό Κέντρο της Λουιζιάνα, ένα μεγάλο νοσοκομειακό συγκρότημα, σχεδιάζει να δώσει εξιτήρια σε όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς πριν χτυπήσει η καταιγίδα.

Σύμφωνα με τον Μπλερ Τσάιλντς, ανώτερο αντιπρόεδρο δημοσίων υποθέσεων της Premier,  η εταιρεία του έχει προειδοποιήσει τον Λευκό Οίκο, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης και το τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών για την έλλειψη οξυγόνου στην περιοχή. «Η ζήτηση για οξυγόνο είναι η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ», δηλώνει στο Bloomberg.

Στα νοσοκομεία στις πολιτείες Φλόριντα, Μισισίπι, Τζόρτζια, Βόρεια και Νότια Καρολίνα και τη Δυτική Βιρτζίνια, το οξυγόνο φθάνει σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα και πολλά εξ αυτών κάνουν χρήση των εφεδρικών δεξαμενών. «Ορισμένα από τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν τις εφεδρικές δεξαμενές τους», τονίζει ο Τσάιλντς. «Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν άλλη εναλλακτική».

Τα νοσοκομεία μπορούν να ανεφοδιαστούν με οξυγόνο, ωστόσο τα περισσότερα είναι σε θέση να λάβουν προμήθειες μόνο για λίγες ημέρες κάθε φορά σε σχέση με μια πλήρη παραγγελία, σύμφωνα με την Premier.

Τα νοσοκομεία της Φλόριντα έχουν επί του παρόντος 16.163 ασθενείς με Covid-19, καταλαμβάνοντας το 33% των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από τις 26 Αυγούστου, σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομείων της Φλόριντα.

Τα νοσοκομεία της Φλόριντα άρχισαν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την έλλειψη οξυγόνου στις αρχές Αυγούστου, αποδίδοντας τις δυσκολίες στην έλλειψη οδηγών και στους περιορισμούς για το πόσο καιρό μπορούν να βρίσκονται στο δρόμο. Αυτά τα θέματα πιθανότατα υποδηλώνουν μια ευρύτερη έλλειψη στις ιατρικές προμήθειες, όπως δήλωσαν τότε οι σύμβουλοι σε θέματα που αφορούν την εφοδιαστική αλυσίδα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News