Κόσμος Κυριακή 29/08/2021, 18:23
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ εξεδουτέρωσαν βομβιστή που είχε στόχο το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ εξεδουτέρωσαν βομβιστή που είχε στόχο το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Οι αμερικανικές δυνάμεις ευθύνονται για τη σημερινή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν την Καμπούλ. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον βομβιστή που επέβαινε σε αυτοκίνητο και είχε σκοπό να επιτεθεί στο αεροδρόμιο.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το χτύπημα πραγματοποιήθηκε με drone έξω από το Αφγανιστάν και ότι οι δευτερογενείς εκρήξεις μετά το χτύπημα έδειξαν ότι ο στόχος μετέφερε «σημαντική ποσότητα εκρηκτικού υλικού».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν μια έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο και τα τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν μαύρο καπνό να ανεβαίνει στον ουρανό. Δύο μάρτυρες δήλωσαν ότι η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από έναν πύραυλο που έπληξε ένα σπίτι σε μια περιοχή στη βόρεια πλευρά του αεροδρομίου, ωστόσο δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση.

Η επίθεση, είναι η δεύτερη που πραγματοποιούν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν μετά το χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας την περασμένη Πέμπτη, με απολογισμό 13 Αμερικανούς στρατιώτες νεκρούς και δεκάδες Αφγανούς πολίτες που προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα.

Το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη και ότι οι επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων του δήλωσαν ότι άλλη μια επίθεση είναι πολύ πιθανή μέσα στις επόμενες 24 με 36 ώρες. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι ανησυχούν ιδιαίτερα μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News