Κόσμος Σάββατο 28/08/2021, 08:40
ΗΠΑ

Έναντι 6 εκατ. δολ. πωλήθηκε το όπλο με το οποίο σκοτώθηκε ο Μπίλι δε Κιντ

Έναντι 6 εκατ. δολ. πωλήθηκε το όπλο με το οποίο σκοτώθηκε ο Μπίλι δε Κιντ

Έναντι σχεδόν 6 εκατομμυρίων δολαρίων, τιμή υπερδιπλάσια από την εκτίμηση προπώλησης, πωλήθηκε το όπλο με το οποίο ο σερίφης Πατ Γκάρετ σκότωσε τον Αμερικανό θρυλικό παράνομο της Άγριας Δύσης, Μπίλι δε Κιντ, στη διάρκεια δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λος Άντζελες.

Οι δημοπράτες του οίκου Bonhams δήλωσαν ότι το περίστροφο Colt το οποίο ο σερίφης Πατ Γκάρετ χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον Μπίλι δε Κιντ το 1881 αγοράστηκε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας από ένα άτομο που επιθυμούσε να παραμείνει ανώνυμο.

Σύμφωνα με τον οίκο, που περιέγραψε το όπλο ως «τον πιο εμβληματικό θησαυρό της πρώιμης ιστορίας της Δύσης», η τιμή των 6,03 εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για ένα οποιοδήποτε πυροβόλο όπλο. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι η τιμή πώλησης του θα κυμαινόταν μεταξύ 2 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπίλι δε Κιντ ήταν καταζητούμενος στην Αριζόνα και το Νέο Μεξικό, καθώς είχε σκοτώσει οκτώ άνδρες. Μετά από πολύμηνη καταδίωξη, ο Γκάρετ κατάφερε να τον εντοπίσει σε ένα ράντσο στο Φορτ Σάμερ, στο Νέο Μεξικό, όπου τον πυροβόλησε και τον σκότωσε στις 14 Ιουλίου 1881. Ο Μπίλι δε Κιντ ήταν 21 ετών.

Η ιστορία του μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε διάφορες ταινίες. 

Το όπλο προήλθε από τη συλλογή ενός ζεύγους από το Τέξας, του Τζιμ και της Τερέζα Ερλ, οι οποίοι συνέλεγαν πυροβόλα όπλα για περίπου 50 χρόνια. Ο Τζιμ Ερλ πέθανε το 2019.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News