Κόσμος Πέμπτη 26/08/2021, 09:37
ΚΟΣΜΟΣ

WSJ: Έγκριση για ενισχυτική δόση στους 6 μήνες από τη δεύτερη θα δώσουν οι ΗΠΑ

WSJ: Έγκριση για ενισχυτική δόση στους 6 μήνες από τη δεύτερη θα δώσουν οι ΗΠΑ

Τη χορηγήση της τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου τουλάχιστον 6 μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης ετοιμάζονται να εγκρίνουν οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, που επικαλείται πηγές με γνώση των προετοιμασιών της κυβέρνησης Μπάιντεν, το προτεινόμενο διάστημα ανάμεσα στη δεύτερη και τρίτη δόση θα είναι μικρότερο των 8 μηνών, που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Και τούτο γιατί τα δεδομένα από τις εταιρείες εμβολίων και άλλες χώρες που έχει στη διάθεσή του ο Οργανισμός Τροφίμων Φαρμάκων (FDA) βασίζονται σε ενισχυτικές δόσεις που έγιναν 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού. 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έγκριση ενισχυτικής δόσης δεν θα λάβουν μόνο τα mRNA εμβόλια (Pfizer/ BioNTech και Moderna), αλλά και εκείνο της Johnson & Johnson. Η έγκριση αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει διαβεβαιώσει ότι θα έχει επαρκείς προμήθειες για την ενισχυτική δόση, τη χορήγηση της οποίας σχεδιάζει να αρχίσει από τις 20 Σεπτεμβρίου. Έχει αγοράσει συνολικά 1 δισεκατομμύριο δόσεις από τις Pfizer και Moderna. 

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάζει το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, ενώ εκπρόσωπος του FDA παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που έχει εκδώσει έως σήμερα για το θέμα. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News