Κόσμος Δευτέρα 23/08/2021, 21:21
ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Τζόνσον για το Αφγανιστάν

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Τζόνσον για το Αφγανιστάν

Τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στο Αφγανιστάν είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εν εξελίξει προσπάθειες απομάκρυνσης των Αμερικανών, των Βρετανών, των ντόπιων συνεργατών τους και των υπόλοιπων ευάλωτων κοινωνικών τμημάτων.

Στο επίκεντρο ετέθη και η προετοιμασία της αυριανής (24/8) ψηφιακής συνόδου των G7, η οποία θα λάβει χώρα με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις γεωπολιτικές εντάσεις στην κεντρική Ασία. 

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Κυριακή, όταν και οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία, τουλάχιστον 20 άτομα έχουν σκοτωθεί περιμετρικά του διεθνούς αεροδρομίου, στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες Αφγανοί παραμένουν στην περιοχή του αεροδρομίου, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν να επιβιβαστούν σε κάποια πτήση για το εξωτερικό.

Οι ΗΠΑ έχουν θέσει την 31η Αυγούστου ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων εκκένωσης από την αφγανική πρωτεύουσα. Μέχρι στιγμής, τα αμερικανικά αεροσκάφη έχουν απομακρύνει 37.000 ανθρώπους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News