Κόσμος Δευτέρα 23/08/2021, 07:03
ΚΟΣΜΟΣ

Μετράει τις πληγές της η Αϊτή: Πάνω από 2.200 οι νεκροί από τον σεισμό

Μετράει τις πληγές της η Αϊτή: Πάνω από 2.200 οι νεκροί από τον σεισμό

Οκτώ ημέρες μετά τον σεισμό των 7,2 ρίχτερ που ισοπέδωσε αρκετές επαρχίες, χιλιάδες πολίτες στην Αϊτή περιμένουν ακόμη την ανθρωπιστική βοήθεια και βλέπουν τον κατάλογο των θυμάτων συνεχώς να μακραίνει. 

Σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό 2.207 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. 12.268 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 344 εξακολουθούν να αγνοούνται. 

Η διανομή νερού και τροφίμων στους πληγέντες έχει αποδειχθεί μεγάλη πρόκληση, εξαιτίας των επιθέσεων σε οχηματοπομπές από άγνωστους, συχνά οπλισμένους. «Έχουμε πρόβλημα με την ασφάλεια που γίνεται ολοένα πιο κραυγαλέο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζέρι Τσάντλερ, διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Από τις αρχές του Ιουνίου, είναι αδύνατη η ασφαλής διέλευση από δυο χιλιόμετρα της εθνικής οδού που διαπερνούν τη συνοικία Μαρτισάν, φτωχό προάστιο του Πορτ-ο-Πρενς, της αϊτινής πρωτεύουσας, θέατρο σύγκρουσης μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

Υπό τις συνθήκες αυτές οι αϊτινές αρχές επιλέγουν τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας εκεί από αέρος, με ένα ελικόπτερο των Ηνωμένων Εθνών και άλλα οκτώ που τους διέθεσε ο στρατός των ΗΠΑ.

Πηγή: AFP 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News